color2view

Folytatódik a forradalom a színmérésben...

color2view Benchtop Asztali Spektrálfotométer

A color2view az intuitív navigációt, az úttörő műszaki teljesítményt és a különböző mérési módszereket – 45°c:0° szín, 20°/60° fényesség és fluoreszcencia – ötvözi egyetlen asztali spektrofotométerben.

color2view Benchtop spektrofotométer

Intelligens LED-Technológia
High-tech. Smart. Experienced.

A digitális standardok további profilozás nélküli cseréje először vált lehetővé az asztali és a hordozható színmérők között. A color2view és a spectro2guide színmérő készülékek közötti kiváló egyezőségnek köszönhetően valósággá vált a digitális sztandardok zökkenőmentes használata.

A bevált BYK LED technológiának köszönhetően, amely többek között a szigorú kiválasztási kritériumokon és a mérési felület homogén megvilágításán alapul, a color2view színmérő berendezések rövid és hosszúidejű mérési stabilitása páratlan az iparágban.

Az elektronikus és optikai alkatrészek hőmérsékleti viselkedését szigorúan felügyelik, hogy a 10 °C és 40 °C közötti hőmérséklet-stabilitás garantált legyen - újrakalibrálás nélkül!

Mindez együtt garantálja az eszközök közötti legmagasabb pontosságot és egyezőséget, lehetővé téve a digitális standardokkal történő globális szín-menedzsmentet.

Globális szín-management
Digitális. Készülékcsaládon átívelő. Úttörő.

Egy ellátási láncon belül a mérési követelmények eltérőek. A festék vagy a műanyaggranulátumok gyártói az asztali készülékeket részesítik előnyben a lemezek vagy granulátumok laboratóriumi megismételhető mérésére, míg a késztermékeket közvetlenül a gyártósoron kell ellenőrizni, amihez viszont hordozható eszközökre van szükség. Egy zökkenőmentes, globális színkezelési rendszer felépítéséhez minden érintett partnernek ugyanazokat a kötelező érvényű standardokat kell alkalmaznia.
Az iparágban először lehet digitális standardokat cserélni az asztali és a hordozható színmérők között. A color2view és a spectro2guide közötti kiváló egyezőségnek köszönhetően valósággá vált a digitális standardok zökkenőmentes használata – további profilozás nélkül.
A spectro2guide és color2view új generációi teljesen új távlatokat nyitnak meg.


Digitale Standards

Jellemzők

 • Objektív 45°c:0° színmérés - Színt mérni, mint ahogyan azt Ön látja
 • Egyidejű 20°- & 60°- os fényességmérés a közepes és a magas fényességű minták egyértelmű megkülönböztetésére
 • A fluoreszcencia számszerűsítése a hosszú távú színstabilitás előrejelzéséhez
 • Kompakt és könnyű kialakítás "felső és elülső" mintanyílással a különböző mintaméretekhez való optimális alkalmazáshoz
 • Nagy, színes érintőképernyő ikon alapú menüvel az intuitív kezelés érdekében
 • A mérési pont élő előnézete a helytelen mérések elkerülése érdekében
 • Intelligens, nagyteljesítményű csúcstechnológiás LED-ek a digitális standardokhoz
 • Digitális standardok alkalmazása az asztali és hordható eszközök között, a zökkenőmentes globális színkezelési rendszer teljes ellátási láncban történő biztosításához
 • Professzionális kiértékelés a smart-chart szoftver segítségével

Normák:

DIN EN ISO 11664        
ISO 2813 7668      
ASTM D2244 E308 E1164 D523 D2457
DIN 5033 5036 6174 67530  

 

Tökéletes kialakítás
Elforgatható. Kiegyensúlyozott. Kompakt.

A különböző méretű és formájú minták kihívást jelenthetnek a műszer megfelelő pozicionálásában és felboríthatják a megszokott munkafolyamatot.
Az új color2view olyan kompakt és könnyű, hogy az egyetlen kézmozdulattal is elforgatható és a mintanyílással „felfelé vagy előre” is használható. Lehetővé téve ezzel is annak rugalmas és sokrétű alkalmazhatóságát.

Forradalom a színmérésben
Szín, Fényesség, Fluoreszcencia.

A color2view 45°-os körkörös megvilágítást és 0°- alatti megfigyelést alkalmaz - hogy a színeket úgy mérje, mint ahogyan azokat Ön is látja.

Egyidejű 20°- & 60°- os fényességmérés a közepes és a magas fényességű minták egyértelmű megkülönböztetésére

Újdonság a fluoreszcencia mennyiségi meghatározása a minta színstabilitásának előrejelzésére. A színes grafikonok a fluoreszcencia szintjét mutatják. A fluoreszcencia csökkenése után számított színváltozás könnyen érthető CIELAB és ∆E adatokkal kerülnek ábrázolásra.

A színstabilitás előrejelzése
Gerjesztés, Emitállás, Eltolódás.

Egy spektrofotométer és egy fluoriméter kombinációja teljesen új lehetőségeket nyit meg a színharmónia ellenőrzésében és a színstabilitás biztosításában.

A színstabilitás egy speciális eljáráson keresztül kerül elemzésre, hogy a színváltozás előrejelezhető legyen. Ez a könnyebb érthetőségért az össz színeltéréssel (∆E) és az egyes színösszetevők (∆L, ∆a, ∆b, ∆C, ∆H) segítségével történik. A fluoreszcens összetevők gerjesztési és emissziós tartománya a smart-lab szoftver csúszka funkciójával kerülhet megjelenítésre.

 

Brilliáns, színes kijelző
Húzd, Érintsd, Mérd.

A color2view a brilliáns, kapacitív érintőképernyője és a menü ikonokon alapuló navigációja intuitív, az okostelefonokhoz hasonló működést biztosít – akár még kesztyűben is.

 

Előnézeti kép
Kiválasztani, Mérni, Menteni

Egy beépített kamera segítségével előnézeti képet kaphatunk a mérési helyről, biztosítva ezzel is a mérőeszköz pontos pozícionálását és a felületen lévő esetleges karcok, por, stb... elkerülését.

A kalibráló standardok tárolása
Elérhetően, Rendezetten, Védetten.

Sokszor az apróságok teszik könnyebbé az életet: egy villanykapcsoló a megfelelő helyen, egy italtartó a megfelelő méretben és helyzetben...
Emiatt sokat gondolkodtunk az egyszerű kezelhetőségen. Az eredmény egy olyan beépített tároló, melyben a standardok mindig jól elérhetőek de védettek is egyben.

A minták pozicionálása
Lágy, Láthatatlan, Praktikus.

Hogyan lehet egyszerűsíteni a mintakezelést és biztosítani az ismételhető pozicionálást?

Amikor az intelligens mintatartó használaton kívül van, az behúzott állapotában bújik meg a készülék házában. A mérőnyílás felé vezető úton több pozícióban is leparkolható, így az érzékeny mintáit akár két kézzel is megfoghatja - anélkül, hogy a mintatartó kart tartania lenne szükséges. A kar a mintát a mérés során a megkívánt pozícióban rögzíti, majd használatát követően a lágy záró funkciójának köszönhetően nagyon finoman visszabújik a készülék házába.

color2view X

Két különböző méretű,  cserélhető blende teszi lehetővé a nagy és kis minták mérését és biztosítják a legjobb összehasonlíthatóságot a hordozható spectro2guide színmérő berendezésekkel.

Apertúra méretek:
-  32/22 mm,
-  12/08 mm

 

Szállítási csomag tartalma:

 • color2view
 • 2 db cserélhető Blende (color2view X):
  32/22 mm, 12/08 mm
 • Fehér kalibráló standard
 • Ellenőrző standardok (Szín, Fényesség)
 • Certifikát
 • Letölthető szoftver 2 db licenccel
  smart-lab Color vagy smart-process Color
 • USB-kábel az adatátvitelhez
 • Hálózati tápkébel
 • Rövid használati útmutató
 • 1-napos tréning