byko-charts

A BYK-Gardner byko-chart tesztkártyái széles választékban állnak rendelkezésre a festékek, lakkok, különböző bevonatok teszteléséhez. Az állandó szín- és fényességértékeket a nagyon szigorú gyártási sorozatonkénti ellenőrzések biztosítják. A tesztkártyák egyszerűen és gazdaságosan használhatóak a legkülönbözőbb festéktulajdonságok teszteléséhez, mint pl. opacitás, kiadósság, penetrációs tulajdonságok, folyási illetve terülési viselkedés, stb.... Építőipari, autóipari, faipari vagy akár kozmetikai termékek (például körömlakkok) tesztelésére szolgálnak. A byko-chart tesztkártyák alkalmasak oldószeres és vízbázisú rendszerek vizsgálatára is.

  • Stabil kartondizájn
  • Charge-Nr. minden tesztkártyán
  • Azonos szín- és fényességértékek a különböző gyártási sorozatok esetén is
  • Optikai fehérítő nélkül

Megfelelő darabszám esetén saját céges logóval ellátva is rendelhető.
Nagyobb rendelési mennyiség esetén érdeklődjön sávos áraink felől.

Nyír furnérlemez

Papírra laminált valódi fa furnér. A nyírfa a semleges színének és világos árnyalatának köszönhetően kiválóan alkalmas lazúrok vizsgálatára.

byko-chart Birkenfurnierplatte

byko-chart Opacitás tesztkártyák

A fekete és fehér felületek egyszerű kombinációja nagy teret kínál a remissziós vizsgálatok elvégzéséhez. Ezeket a tesztkártyákat szolgálnak a különböző festékek fedőképességének meghatározására. A fekete-fehér területek állandó szín- és fényességi értékeit a gyártásellenőrzés legszigorúbb tűrései garantálják. Ez reprodukálható opacitás méréseket tesz lehetővé. Ezenkívül az összes bevonatolt tesztkártyát tételszámmal jelölik.

byko-chart Penopac - Penetrációs és Opacitás tesztkártyák

Ezeken a tesztkártyákon a penetrációs tulajdonság és a fedőképesség vizsgálatára szóló felületek kombinációja lesz megtalálható. Az építőiparban használt festékek penetrációs tulajdonsága fontos minőségi kritérium. Ha összehasonlítja a bevonat színét és fényességét a tesztkártya nedvszívó és nem nedvszívó részén, akkor vizuális vagy metrológiai szempontból nem lehet különbség. A behatolási ellenállás vizuálisan kerül kiértékelésre és  ellenőrizhető a szín és a fényesség mérésével objektív módon is.

Penopac

Display-, Sakktábla- , Kiadósság-tesztkártyák

Ezek a nagyméretű tesztkártyák a fedőképesség vizuális meghatározására szolgálnak. Az átlósan csíkos vagy kockás mintázat egy esetlegeses áttetsző hátteret különösen láthatóvá teszi.

byko-chart Opazität-Display Prüfkarten

byko-chart Schachbrett-Prüfkarten

Fekete és fehér tesztkártyák

A fekete tesztkártyák a fedőképesség sötét primer-en vagy szubsztraton történő vizsgálatára szolgálnak. A különböző bevonatok vagy a kozmetikai készítmények gyöngyáz és csillogó effektjeinek vizuális kiértékelésére a feket háttér biztosít optimális megoldást.

A fehér teszkártyák egyoldalasan bevonattal felirat nélkül kkerülnek forgalomba. Az egyetlen kivétel a Kat.Nr. 2835, mely bevonat nélküli és vastagsága 0.38 mm (15 mils).
A Chromolux tesztkártyák a fehérségi fok meghatározására szolgálnak.
A tesztkártyák különböző méretekben érhetőek el.

Tesztkártyák a festékek felhordhatóságának vizsgálatához

Ezek a tesztkártyák különösen erős kartonból készülnek és többnyire a festékek felkenhetőségének gyors vizsgálatára szolgálnak. A karton anyagának vastagsága kb. a duplája a normál byko-chart tesztkártyákénak. Ezáltal azok nagyon stabilak és egyszerű velük bánni.

byko-chart_Verstreichbarkeit

Bevonat nélküli tesztkártyák

Ezen különböző mintázattal ellátott, de bevonat nélküli tesztkártyákkal az olyan "nyers" felületek szimulálhatóak, mint például a fa felületek.

byko-chart Unbeschichtete Prüfkarten

Szürke skála tesztkátyák

Ez a tesztkártya a feketétől a világosszürkéig különböző árnyalatokat tartalmaz melyek fehér háttérren helyezkednek el. A plakátszerű mérete lehetővé teszi a bevonat festékhengerrel vagy ecsettel történő felvitelét. A felhordott bevonat fedőképességének vizsgálatához a tesztkártya falra is akasztható.

byko-chart Graustufen - Prüfkarten

Tesztkártyák a festékek terülésének, elfolyásának vizsgálatára

Ezek a tesztkártyák kiválóan alkalmasak a festékek elterülésének, elfolyásának vizsgálatához használatos applikátorokhoz. A tesztkártya különösen nagy, fekete felülete elég teret biztosít a festékek terülési tulajdonságainak ellenőrzéséhez - az applikálás kezdeténél illetve végénél fellépő befolyásoló hatások kiküszöbölése mellett.

byko-chart Verlauf-Ablaufprüfkarte

Etikettek festékszóró applikációkhoz

Ezek az öntapadós etikettek a fedőképesség vizuális ellenőrizzéhez használatosak, mégpedig olyan applikációknál, ahol a festék felhordása festékszóró eljárással történik. Az etiketteket olyan lemez vagy más hordozó felületeken alkalmazzák, ahol a felületre felfújt festékréteg egyébként csak nehezen lenne felismerhető. A felfújt réteg fedőképessége megfelelő, ha a kockás minta már nem látható. Ezek a "spray-chart"-ok a tárgyakkal együtt beégetésre kerülhetnek a kemencékben.

byko-chart Etiketten für Spritzapplikationen

Kristálytiszta poliészter fóliák

Ezen kristálytiszta poliészter fóliákat mint hordozó felületet alkalmazzák, melyeken a felhordott festékek, bevonatok fényáteresztési tulajdonságait, színét vizuálisan vagy instrumentálisan határozzák meg. A fóliák alkalmasak továbbá a habosodás stabilizálásának vizuális kiértékelésére vagy a fóliák mögé helyezet tesztkártyák (opacitás) segítségével a fedőképesség meghatározására is. Használhatóak akár fedő vagy elválasztó fóliaként is.
A fóliák különböző méretben és vastagságban is elérhetőek.

byko-chart Polyesterfilm

Fekete üveglap

Az ASTM D 2805 szabványnak megfelelően vagy más hasonló tesztelési előírásokban egy fekete üveg használata ajánlott a fedőképesség vizsgálatához. A vizsgálni kívánt bevonatot ezekben az esetekben közvetlenül a fekete üveglapra húzzák fel. Az üveg kemény és sima felülete ideális hordozó felületet biztosít a a nagypontosságú festék-felhúzó vizsgálatokhoz.

Schwarze Glasplatte ASTM D2805