Grindométer

Grindométer

A BYK-Gardner kínálatában az ISO illetve az ASTM szabványoknak megfelelő grindométerek is elérhetőek.

  • Robusztus Grindométer-blokk magas minőségű nemesacélból
  • 2 illetve 2 vályús kialakítás
  • Különböző hosszúság illetve szélesség
  • Különböző skálák: Microns, Hegman, Mils, NPIRI

 

A diszpergálási folyamat során a bevonóanyag szilárd alkotóelemeit kisebb részecskékké őrlik. A diszperzió mértéke befolyásolja a bevonat fizikai és optikai tulajdonságait.

A grindométert a szemcseméret és a diszperzióban lévő nagy részecskék vagy agglomerátumok meghatározására használják. Nem a tényleges szemcseméret vagy a szemcsék eloszlásának vizsgálatára szolgál.

A grindométereket a diszperziók előállításának, tárolásának és applikálhatóságuknak tesztelésére használják a legkülönbözőbb iparágakban: mint pl. a festék-, a pigment-, a nyomdafesték, a papíriparban, a kerámiágyártásban vagy akár a gyógyszeriparban, az élelmiszeriparban és még számos más iparágban.

 

Grind Gage Nr. 45

A grindométer egy lapos acéltömb, amelynek felületére egy vagy két, lapos, ék alakú barázda van vágva. Ezek a barázdák egyenletesen futnak az grindométer egyik végén lévő maximális mélységtől az acéltömb másik végén lévő nulla pontig. Az ék mélysége leolvasható a grindométer oldalába gravírozott skáláról.

 

Grind Gage Nr. 5251

 
A BYK-Gardner a grindométerek széles választékát kínálja partnereinek. Az eszközök elérhetőek különböző skálákkal, blokk-mérettel, barázda számmal, hosszal és szélességgel. A grindométerek újrahasználható védőcsomagolásban kerülnek kiszállításra.

 

A legtöbb grindometer vagy μm vaqy mils skálával rendelkezik.
1 mil = 25,4 μm
1 mil = 0,001 inch
1 μm = 0,001 mm

A szemcseméret μm -ben és Hegman- értékekben vannak megadva. A Hegman-Skala vagy „National Standard“, mint „NS“ is fetüntetésre kerülhet. Az értéke 0 -tól 8-ig terjed, ahol is a nagyobb Hegman számok a kisebb partikeleket jelzik:

0 Hegman = 4 mil / 100 μm szemcseméret
4 Hegman = 2 mil / 50 μm szemcseméret
8 Hegman = 0 mil / 0 μm szemcseméret

 

Normák:

ASTM D333 D1210 D1316 D6846
ISO 1524      
FTMS 141a, Method 4411.1      

 

Kérdés esetén, szívesen állunk rendelkezésére!