Brabender-FlexWall®Plus Adagoló

Brabender Technologie - FlexWall®Plus Adagoló

Brabender-FlexWall®Plus Adagolók

Univerzálisan alkalmazható adagolók, gyakorlatilag minden ömleszthető anyaghoz (Porok, Granulátumok, Pelyhek, Rostok, stb...)

Brabender-FlexWall®Plus Adagolók

A FlexWall®Plus adagolók gyakorlatilag minden szabadon vagy nehez ömleszthető vagy akár boltosodásra hajlamos anyag adagolásához is alkalmazhatóak (Porok, Granulátumok, Pelyhek, Rostok, stb...).
Az adgoló a következő részekből épül fel: Egy trapéz alakú, négyszögletes nemesacél házból, egy flexibilis falú, nagy keresztmetszettel rendelkező poliuretán vályúból, az anyag kíméletes mozgatásáért felelős pedálokból, egy adagoló csigából, egy csigacsőből, a meghajtásból és egy trapéz alakú tartályból. A vályú formája és a vályún kívül elhelyezett pedálok gondoskodnak a csiga egyenletes kitöltéséről és az adagolandó anyag kíméletes anyagáramáról.
A FlexWall®Plus felépítése lehetővé teszi annak nedves és száraz tiszításához az egyszerű szétszerelést, melyhez a készülékház peremére felhúzott poliuretán vályú egyszerűen eltávolítható. Ezenkívül a kompakt, trapéz alakú kialakítás akár hat adagoló helytakarékos elrendezését is lehetővé teszi egy központi adagolási pont körül.
A FlexWall®Plus adagolók gravimetrikus változatai nagy felbontású, soros adatátvitelű mérőcellákkal rendelkező mérőrendszerek, melyek a különböző zavaró hatások kompenzálására fejlett zavarszűrő technológiát alkalmaznak.

Jellemzők

 • Volumetrikus adagolók vagy gravimetrikus adagoló differenciálmérlegek
 • Superkompakt trapézalakú építési forma a akár 6 db adagoló helytakarékos központi elrendezéséhez egy kiadási pont körül


 

 • Flexibilis poliuretán vályú és a vályún kívül elhelyezett pedálok gondoskodnak a csiga egyenletes kitöltéséről és az adagolandó anyag kíméletes anyagáramáról
 • Állítható pedálamplitúdó

 

 • Folyamatos anyagáramlás gyakorlatilag minden ömlesztett anyag esetében
 • Különböző mérettel és profillal rendelkező cserélhető csigák és csövek a legkülönbözőbb anyagok adagolásához és a széles adagolási teljesítménytartományhoz
 • Külső motor elhelyzés - nincs anyagfelmelegedés
 • Nincs tömörödés
 • Nincs boltosodás
 • Egyszerű tisztíthatóság
 • Optimális maradékanyagürítés
 • Adagolási tejesítmény 4 dm³/h -tól több mint 7 m³/h -ig

FlexWall®Plus Adagoló a trapézalakú, flexibilis poliuretán vályúval

FlexWall®Plus Hygienic Design (HD)

A FlexWall®Plus adagolók élelmiszerbiztos higiénikus (HD) kivitelben is elérhetőek.

 • A FlexWall®Plus HD alapváltozatában minden alkatrész, amely a termékkel érintkezik, megfelel az 1935/2004 európai keretszabálynak és az amerikai FDA követelményeinek. A FlexWall®Plus HD ezért alkalmazható élelmiszeripari alkalmazásokhoz is.
 • A kék poliuretán alkatrészek a higiénikus tervezés szinonimái és az optikai detektálhatóságot szolgálják. Ezért a FlexWall®Plus HD flexibilis vályúja, a fedelének és a csigájának tömítése kék (RAL 5010) színben készülnek.
 • Az azonosító és a figyelmeztető jelölések elektrokémiai úton kerülnek a berendezésre, így nincs szükség matricák alkalmazására. A felhasznált kenőanyagok és olajok az NSF általi H1 kategóriás jóváhagyással bírnak illetve Kóser és Halal tanúsítvánnyal is rendelkeznek.

FlexWall®Plus Hygienic Design (HD)

HD Kialakítás (Opciókkal)

Kiegészítő HD Opciók

A FlexWall®Plus HD adagolók különféle kiegészítő opciókkal is bővíthetőek, melyekkel a legkülönbözőbb ipari elvárásoknak és az ügyfelek által támasztott igényeknek is megfelelnek.

A termékkel érintkező alkatrészek rozsdamentes acélból 1.4404-ből készülhetnek. Ezenkívül a felületi követelmények Ra érdességi mélysége Ra≤0,8 µm is realizálható. A szomszédos felületek minőségéhez csiszolt hegesztési varratok is lehetségesek.

A mérőrendszer minden alkotóeleme, mint például a váz, a mérőcella, a sorkapcsok és a gép lábai is elérhetőek HD változatban. Ezek rozsdamentes acélból készülnek és az optimális hozzáférhetőséget és tisztíthatóságot szem előtt tartva lettek tervezve. A FlexWall®Plus HD adagolók HD kialakítású motorokkal is elérhetőek, illetve szerszám nélkül szerelhető kivitelben is realizálhatóak.